HATAY / DÖRTYOL - Yeşilköy Ziya Gökalp İlkokulu

Yakup KARA - Okul Müdürü

•14.07.1970 Tarihinde Adana Saimbeyli ilçesinde doğdu.1975 yılında Hatay Dörtyol ilçesine taşındı.

•İlköğrenimini Dörtyol Nurettin Baransel İlkokulun ’da, Orta öğrenimini Merkez Orta Okulun ’da ve lise öğrenimini İskenderun Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı.

• Lisans eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi Bölümünü 1995 yılında üçüncü olarak tamamladı.

• Askerlik hizmetini 1996-1997 yılları arasında kısa dönem olarak Mardin de tamamladı.

• 23 mart 1998 yılında Hatay´ın Altınözü İlçesi Sivrikavak İlköğretim Okuluna sınıf öğretmeni olarak atandı. Sivrikavak ilköğretim okulunda müdür yardımcılığı ve müdür vekilliği görevlerini yürüttü. Eylül 2004 yılında Dörtyol Yeşilköy hasan paşa ilköğretim okuluna sınıf öğretmeni olarak atandı.

•Temmuz 2005 yılında Dörtyol 100. yıl ilköğretim okuluna müdür başyardımcısı olarak atandı. Dörtyol 100. yıl ilkokulunda iken Osmaniye korkut ata üniversitesi sosyal bilimler enstitüsünde işletme alanında tezsiz yüksek lisans yaptı. Burada dokuz buçuk yıl görev yaptıktan sonra aralık20014 de Dörtyol ziya Gökalp ilkokuluna müdür olarak atandı. Halen bu kurumda görev yapmaktadır.

•Evli ve iki çocuk babasıdır.